Ge liv

Publicerat: 2010-08-14 / 00:47:48 | Kategori: FRÄMLINGAR: Folk du aldrig träffat
Människokroppen är fantastiskt komplicerad och fascinerande. Något som är ännu bättre är att vi ofta har ett överflöd att dela med oss av. Det vanligaste är väl att ge blod. Det är en enkel gärning som inte kräver särskilt mycket ansträngning. Kolla dock på geblod.nu först vad kriterierna är. Man får till exempel inte ge blod mindre än ett dygn efter tandläkarbesök eller inom sex månader efter att man tatuerat sig.

Njurar och benmärg kan man donera medan man fortfarande lever. Tobiasregistret är ett register man kan gå med i om man kan tänka sig att donera ryggmärg. Registret är döpt efter Tobias som aldrig fick chansen att bli vuxen- han dog eftersom ingen matchande donator fanns.

Kvinnor mellan 18 och 36 kan donera ägg till ofrivilligt barnlösa, och män kan donera sperma. Ge någon chansen att hålla ett eget barn i sina armar som kanske aldrig skulle få den chansen annars!

Efter döden kommer du inte att behöva dina organ längre. Registrera dig i donationsregistret så slipper dina anhöriga klura över vad du skulle ha velat, mitt i sorgen.

Varför inte ge av sitt överflöd och hjälpa till att rädda- eller skapa- det mest heliga: liv?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: