Bli medspråkare

Publicerat: 2010-09-10 / 12:00:05 | Kategori: FRÄMLINGAR: Folk du aldrig träffat

Tänk dig själv att du kommer till ett nytt land. Du har tvingats lämna hem, försörjning, kontaktnät och kanske till och med familj bakom dig för att rädda ditt eget liv. I det nya landet bor du där du har råd att bo; i fattigare områden där du upptäcker att många av dina landsmän också bor. Övrig lokalbefolkning verkar inte vara särskilt öppen och väkomnande men tycker ändå att du borde lära dig deras språk. Vad gör du?

Att komma till ett helt nytt land är ofta att känna sig rotlös och utsatt. Och hur tror vi att invandrare ska lära sig svenska om de aldrig lyckas skaffa svenska vänner? Medborgarskolan ordnar därför studiecirklar i form av grupper med både infödda svenskar och invandrare som vill träna sin svenska. Svensktalarna blir medspråkare som på ett informellt sätt får finnas där och samtidigt lära sig om nya kulturer och levnadssätt. Det ger en unik insyn i ett liv som kan vara så otroligt olik den vardag vi lever i och kasnek rentav vänner för livet.

Om du talar svenska och vill att andra ska få möjligheten att lära sig det- bli medspråkare! Mer info finns på http://www.medborgarskolan.se/templates/pages/WebPage____5670.aspx


Isabell
Publicerat: 2010-09-10 / 21:15:28 | Blogg/hemsida: http://isabellicious.blogg.se/

Du har så många fina idéer!

Monica Larsson
Publicerat: 2011-08-05 / 22:07:01 | Blogg/hemsida:

Jag är medspråkare och jag älskar det. Det ger så mycket.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: