Åter-vinna!

Publicerat: 2010-07-28 / 15:07:19 | Kategori: Miljön
Återvinning är bäst, för er som inte visste det. Elektriska prylar, batterier, kläder, det mesta kan återvinnas. Vi befinner oss som bekant i ett läge där jordens resurser är på upphällningen. Att återvinna hjälper inte bara miljön utan även de som producerar produkterna eller bor nära ställen där råmaterial utvinns. Skulle du vilja bo och kanske uppfostra dina barn i ett område med förgiftat grundvatten, dumpning av sopor eller utsläpp av gaser som orsakar cancer? Att ständigt ha huvudvärk av all rök? Trodde inte det. Därför borde ingen anna behöva bo så heller.

Massor av kategorier finns. De flesta har kanske brännbart, kompost och pantflaskor för sig. Det är en bra början. sen kommer kategorier som glas, plast, metall, batterier och så vidare. På återvinningscentralen hör alla elektroniska prylar och annat stort hemma. På produkten står oftast i vilken kategori åtminstone förpackningen ska sorteras.

I övrigt: leta efter återvunna produkter. Våga fråga under vilka omständigheter varan producerats. Frågar tillräckligt många måste företagen skärpa sig, och det gör de inte innan någon säger ifrån.

Återvinn så att vi kan vinna naturrersurserna åter!



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: