Sätt värde på ditt vatten

Publicerat: 2010-09-26 / 17:15:44 | Kategori: MILJÖN: Konsumtion

Har du rent vatten hemma? Då har du något som 900 miljoner människor helt saknar. Ännu fler lever under så kallad vattenstress- de har för lite rent vatten och pressas av att behöva prioritera vad de ska använda vattnet till. Laga mat eller dricka? Diska eller tvätta sig? Skulle du vilja behöva vara den som tvingades välja?

Sätt värde på ditt vatten. Drick kranvatten, inte köpt vatten. I Sverige har vi överflöd av rent vatten, vi till och med spolar våra toaletter med det! Andra kan inte ens ge sina barn rent vatten att dricka- och de bor i betydligt varmare länder. Smutsigt vatten sprider sjukdomar (t.ex. diarré, vilket barn är extra känsliga för och kan dö av eftersom de blir ännu mer uttorkade). Här leker ungarna vattenkrig.

Drick kranvatten. Duscha kort och försök duscha i lite kallare vatten än du gör annars. Maskindiska inte i onödan, och välj ett kortare program. Förorena inte det vatten du har och var sparsam med kemikalier (klorin hoppas jag att ingen städar med längre). Uppskatta ditt vatten och var rädd om det!



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: